اختلالات یادگیری چیست


اختلالات یادگیری
 
یک مشکل است که بر چگونگی دریافت و پردازش اطلاعات فرد تاثیر می گذارد. افراد دارای اختلالات یادگیریممکن است با یکی از موارد زیر مشکل داشته باشند:

خواندن

نوشتن

انجام ریاضیات

درک جهت

اختلالات یادگیری رایج است. بین 8 تا 10 درصد از کودکان زیر 18 سال در ایالات متحده ممکن است برخی از انواع اختلالات یادگیری را داشته باشند.

اختلالات یادگیری هیچ ارتباطی با چگونگی هوشمندی شخص  ندارد. در عوض، فردی با ناتوانی یادگیری ممکن است فقط به دیدن، شنیدن، و یا درک چیزها متفاوت باشد. این کار می تواند برای کارهای روزمره ای مانند مطالعه یا تمرکز داشتن در کلاس سخت تر باشد. برای مقابله با این تفاوت ها استراتژی هایی وجود دارد که فرد می تواند یاد بگیرد.

انواعاختلالات یادگیری

انواع مختلفی از اختلالات یادگیری وجود دارد و آنها می توانند به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار گیرند. مهم است که توجه داشته باشیم که اختلالات بیش فعالی کمبود توجه ADHD) )و اختلالات طیف اوتیسم جزو ناتوانی  یادگیری نیستند.

                                                                                             

انواع اصلیاختلالات یادگیری عبارتند از:

1-دیسپراکسیا یا اختلال کنش پذیری Dyspraxia:

دیسپراکسیا یا اختلال کنش پذیری :بر مهارت های حرکتی فرد تاثیر می گذارد. مهارت های حرکتی ما را به حرکت و هماهنگی کمک می کند. یک کودک جوان مبتلا به دیسپراکسیا ممکن است مشکلی در نگه داشتن قاشق داشته باشد. بعدها او ممکن است با چیزهایی مانند نوشتن و تایپ کردن مشکل پیدا کند. سایر مشکلات مرتبط با دیسپراکسی عبارتند از:

مشکلات گفتاری

حساسیت به نور، لمس، طعم و یا بوی

دشواری درحرکات چشم

2-دیس لکسی خوانش پریشی Dyslexia

بر چگونگی پردازش زبان تاثیر می گذارد و می تواند خواندن و نوشتن را دشوار کند. همچنین می تواند مشکلات گرامر و درک مطلب ایجاد کند. کودکان در طول مکالمه به زحمت افکار خود را بیان می کنند .

3-اختلالات یادگیری ریاضی Dyscalculia

از اختلالات یادگیری اختلال در یادگیری ریاضی می توان نام برد این اختلال بر توانایی فرد برای انجام ریاضی تاثیر می گذارد.. در کودکان  کم سن، ممکن است بر یادگیری شمارش و تشخیص اعداد تاثیر گذارد. او درحل مسائل ریاضی پایه و یا حفظ کردن چیزهایی مانند جداول ضرب مشکل خواهد داشت .

4-اختلال پردازش شنوایی

اختلالات یادگیری بعدی اختلال پردازش شنوایی است این یک مشکل درمورد نحوه عملکرد مغز است که صدای فرد را می گیرد. این امر به دلیل اختلال شنوایی ایجاد نمی شود. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در موارد ذکر شده مشکل داشته باشند:

یادگیری خواندن

صداهای جداگانه از صدای پس زمینه

به دنبال دستورالعمل های گفتاری

گفتن تفاوت بین کلمات مشابه صدا

به خاطر آموردن چیزهایی که شنیده اند

برای مطالعه بیشتراختلالات یادگیری کلیک کنید

مطالب مرتبط:

پرخاشگری  

قُلدری در کودکان

چرا باید مهارتهای گوش دادن را تقویت کنیم  

ترغیب کودکان به اشتراک گذاری

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.