آرتروگرافی چیست؟

آرتروگرافی که نام دیگر آن پرتونگاری مفصلی است به نوعی تصویربرداری از مفاصل گفته می‌شود. انجام آرتروگرافی با استفاده از تزریق ماده‌ی حاجب در مفاصل و در جهت بررسی بیشتر مفاصل داخلی مثل زانو، شانه، لگن، آرنج و ... انجام می‌گیرد. معمولاً پزشک متخصص آرتروگرافی را ابتدا برای افرادی که درد پایدار و شدید در بخش‌هایی مثل زانو یا شانه دارند تجویز می‌کند.

آرتروگرافی چگونه انجام می‌شود؟     

برای انجام آرتروگرافی از بیمار درخواست می‌شود تا لباس مخصوص را به تن نماید. در بخش‌هایی از مفاصل که نیاز به تشخیص و بررسی دارد از مواد بی‌حس‌کننده استفاده می‌شود. زمانی که محل موردنظر بی‌حس شد متخصص مواد حاجب را تزریق می‌نماید. متخصص برای اینکه ماده حاجب به طور کامل در مفاصل جریان پیدا کند بخش مورد تزریق را دستکاری‌های مخصوص می‌نماید. حتی در برخی موارد از بیمار درخواست می‌شود تا راه رفته یا دست‌های خود را از بخش شانه تکان دهد و سپس عکس‌های مورد نظر با استفاده از دستگاه گرفته می‌شود.

بعد از انجام آرتروگرافی بیمار احساس سوزی و دید کمی در ناحیه مفصل مورد نظر خواهد داشت که در چند ساعت اول از بین می‌رود.

مراقبت‌های بعد از انجام آرتروگرافی یا پرتونگاری مفصلی چیست؟

پزشک به بیمارانی که آرتروگرافی یا پرتونگاری مفصلی انجام می‌دهند توصیه می‌کند تا 24 ساعت از باند کشی استفاده کرده و مفصل مورد نظر را ببندند. این توصیه برای کاهش درد و جلوگیری از تورم انجام می‌شود. همچنین صداهایی از داخل مفصل تا دو روز ممکن است شنیده شود که تأثیر تزریق در مفصل بوده و به مرور رفع می‌گردد. بیماران بعد از انجام آرتروگرافی می‌توانند از یخ برای تسکین درد استفاده نمایند.

وب سایت دانستنیهای دردانم به بیماران کمک می‌کند تا اطلاعات اولیه از روشهای تشخیص بیماریها داشته باشند. برای مطالعه مقالاتی در مورد هفته های اول بارداری، میلوگرام چیست، MRI سینه چیست، آمنیوسنتز چیست، اسکن اسپکت چیست و ... نیز می‌توانید به سایت دردانم مراجعه نمایید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.