اسکن اسپکت چیست؟

اسکن اسپکت نوعی از آزمایش‌های روش تشخیص بیماری است که توسط متخصص برای بیمار تجویز می‌شود. اسکن اسپکت نشان می‌دهد که جریان خون در بافت‌ها و اندام‌های بدن در چه وضعیتی قرار دارد. معمولاً تست اسکن اسپکت  یا اسکن توموگرافی برای تشخیص بیماریهای ستون فقرات، سکته مغزی، تشنج و ... تجویز می‌گردد. با توجه به اینکه تست اسکن اسپکت کاربردهای فراوانی دارد، این دستگاه در تمامی مراکز پزشکی و درمانی موجود و قابل استفاده برای پزشکان و بیماران است.

نحوه کارکرد دستگاه اسکن اسپکت

دستگاه اسکن اسپکت محفظه‌ای لوله‌ای و تونل شکل دارد که تجهیزاتی مثل دوربین و آشکارساز در این بخش قرار دارد. بخش بالایی دستگاه به دور بیمار به‌صورت اتوماتیک گردش کرده و تصاویر مورد نیاز را در جهات مختلف تهیه می‌نماید. میزان رادیواکتیوی که در انجام آزمایش استفاده می‌شود به میزانی است که برای بدن ضرری نداشته و این آزمایش جزو روش‌های غیرتهاجمی قرار می‌گیرد.  با توجه به میزان حجم از موادی که به بدن بیماران تزریق می‌شود  و نسبتی که در سازمان‌های جهانی برای میزان استاندارد رسیدن اشعه به بدن در نظر گرفته شده است تا به حال از انجام آزمایش توسط دستگاه اسکن اسپکت گزارش منفی دریافت نشده است.

انجام  تست توسط دستگاه اسکن اسپکت بین 30 تا 40 دقیقه زمان می‌برد که شامل دو مرحله عکس‌برداری و اسکن تصاویر است. در دقایق اولیه تصاویر سی تی ثبت می‌گردند و سپس تصاویر  اسپکت ذخیره‌سازی می‌شوند. در زمان انجام تست اسکن اسپکت بیمار نباید حرکتی از خود داشته باشد تا ثبت تصاویر به درستی انجام گیرد. این تصاویر با یکدیگر تلفیق شده و نتیجه‌ای را که به پزشک ارائه می‌دهند به‌صورت مشترک است. عدم حرکت بیمار  در زمان انجام آزمایش توسط دستگاه اسکن اسپکت باعث هماهنگی تصاویر می‌شود.

افرادی که تحت آزمایش از روش اسکن اسپکت قرار می‌گیرند بهتر است تا 48 ساعت از نزدیکی با بانوان باردار و کودکان خردسال خودداری نمایند.

پزشک برای برخی افراد نمی‌تواند تست اسکن اسپکت را انجام دهند. این افراد شامل بانوان شیرده و باردار و افرادی می‌شود که بدن آن‌ها به ردیاب‌ها حساسیت داشته و واکنش‌های آلرژیک از خود نشان می‌دهند.

اسکن اسپکت در چه مواردی مورد استفاده پزشکان قرار می‌گیرد؟

استفاده از آزمایش اسکن اسپکت در موارد زیادی کاربرد برای پزشکان دارد. در زمانی که پزشک برای بیمارانی که دچار عارضه‌های مغزی مثل

·         صرع

·         تشنج

·         سکته‌های مغزی

·         صدماتی که بر جریان خون مغز تأثیر می‌گذارد.

استفاده از اسکن اسپکت برای مشکلات قلبی مثل

·         عدم پمپاژ صحیح خون

·         کم شدن عرض شریان‌ها و گرفتگی عروق

·         زخم شدن برخی از بخش‌های بدن به دلیل حملات قلبی

درخواست آزمایش با اسکن اسپکت از سوی پزشک درخواست می‌شود برای بیمارانی که مشکلات استخوان از قبیل

·         ورود عفونت به استخوان‌ها

·         شکستگی‌های ضربه‌ای

·         مشاهده تور یا سرطان استخوان در داخل یا نواحی استخوانی

همان‌طور که در مطالب اشاره شد اسکن اسپکت کاربردهای بسیاری داشته و از جمله روش‌های تشخیص برای انواع بیماریها است. برخی دیگر از بیماریها هستند که حتماً با مراجعه به پزشک و بدون نیاز به روش‌های تشخیص با دستگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. وب سایت دردانم در مورد این نوع از بیماریهای مثل آکنه چیست، یبوست چیست، آبسه چیست، انواع هپاتیت، التهاب و تورم چیست و ... نیز صحبت می‌نماید. سایر مطالب در مورد دستگاه‌ها و روش‌های تشخیص نیز مثل میلوگرام چیست، MRIسینه چیست، آمنیوسنتز چیست، کولونوسکوپی چیست و ...در این وب سایت توضیحاتی دارند که می‌توانید با مطالعه آن‌ها اطلاعات مورد نیاز اولیه را کسب نمایید.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.