میلوگرام چیست؟

میلوگرام چیست؟

میلوگرام یکی از انواع دستگاه‌های  پیشرفته تشخیص پزشکی است که امروزه برای تشخیص بیماری‌های مربوط به ستون فقرات استفاده می‌شود. درواقع میلوگرام نوعی از دستگاه‌های پزشکی است که با تکنولوژی جدید و علم روز برای تصویربرداری از گردن و ستون فقرات استفاده می‌شود. دستگاه‌ها و روش‌های پزشکی مختلفی برای عکس‌برداری و نمونه‌برداری از ستون فقرات و نواحی متصل به آن مثل کمر، لگن، گردن و ... وجود دارد که از میلوگرافی به‌عنوان یک روش نوین نام برده می‌شود.

انواع روش‌های تصویربرداری از ستون فقرات

پزشک متخصص با مشاهده درد گردن، کمر و علائمی نظیر آن‌ها به سراغ انواع آزمایشات تشخیص برای این نواحی از بدن بیمار می‌رود تا منبع بیماری و درد را بیابد.

·         اشعه ایکس یا رادیوگرافی یکی از رایج‌ترین روش‌های تشخیص بیماری برای ستون فقرات و بخش‌های مربوط به آن می‌باشد. آزمایش اشعه ایکس یا رادیو.گرافی ازآن‌جهت که برای بدن در دسته روش‌های غیرتهاجمی قرار می‌گیرد اولین پیشنهاد پزشک برای بیماران است. این آزمایش با نشان دادن قسمت‌های استخوانی ستون فقرات از طریق امواجی که به بافت‌ها و استخوان‌های نرم نفوذ می‌کند انجام می‌گیرد.

·         MRI در محفظه استوانه‌ای و لوله‌ای شکل توسط ایجاد میدان مغناطیسی انجام می‌گیرد که اختلالات مربوط به طناب نخاعی، مشکلات مهره‌های کمر، عصب‌ها و دیسک‌ها را در نتیجه خود نمایان می‌کند.

·         سی تی اسکن با استفاده از تاباندن پرتوهایی به بدن می‌تواند تصاویری چندبعدی از اجزای بدن مثل ستون فقرات را در نتیجه خود به پزشک ارائه دهد. با استفاده از نتیجه سی تی اسکن متخصص می‌تواند به بررسی ستون فقرات بپردازد.

·         تست تراکم استخوان نوعی از آزمایش‌های تشخیص پزشکی برای سنجش میزان مواد معدنی در استخوان‌های بیمار است که بیماری‌ها و علائم زیادی را به پزشک نمایش می‌دهد.

·         میلوگرافی که با دستگاه میلوگرام انجام می‌شود روشی است که در آن پزشک که باید متخصص رادیولوژی باشد از طریق سرنگ مخصوصی این تست را آغاز می‌کند. رنگ مخصوصی از طریق سرنگ به مایع درونی نخاع قبل از استفاده از دستگاه میلوگرام وارد می‌شود. این رنگ با مایع نخاعی مخلوط شده و در کانال نخاع گردش می‌کند. در زمان تصویربرداری با دستگاه میلوگرام این رنگ باعث نمایان شدن بخش‌هایی که به پزشک متخصص به آن‌ها نیاز دارد می‌شود. میلوگرام می‌تواند مشکلات دیسک و نخاع را بررسی کرده و پزشک می‌تواند نخاع و اعصاب آن را به‌طور دقیق مشاهده نماید. پزشک به افرادی که نمی‌توانند از MRI استفاده کنند، استفاده از میلوگرام یا میلوگرافی را توصیه می‌کند. تست با استفاده از دستگاه میلوگرام یا میلوگرافی برای انواع بیماری‌هایی استفاده می‌شود که با آزمایشات دیگر قابل مشاهده نیستند. بیماری‌هایی که با استفاده از دستگاه میلوگرام یا میلوگرافی مورد بررسی قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

انواع تومورهای نخاع یا مغز

دیسک‌های آرتریتیک

آسیب‌دیدگی شدید ریشه‌های عصب نخاعی

التهابات غشایی که در اطراف مغز هستند

چرخش استخوان

تنگی نخاع

عفونت بافت‌های نخاعی یا اطراف مغز

کیست‌های اطراف نواحی نخاعی

بیماری‌های مربوط به رشد استخوان‌های نابجا و ....

تست تشخیص پزشکی با استفاده از میلوگرام معمولاً بین 30 تا 45 دقیقه به طول می‌انجامد. برای انجام آزمایش میلوگرافی با استفاده از دستگاه میلوگرام به افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند توصیه می‌شود تا برای چند روزی آن را متوقف نمایند. قبل از شروع تست بیمار لباس راحتی مخصوص به تن می‌کند.

در سایت دردانم شما می‌توانید مطالب بیشتری در مورد اینکه میلوگرام چیست و میلوگرافی را مطالعه نمایید.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.